Erja Sandbergin blogi

Haluatko mukaan maksuttomaan OPH:n tukemaan koulutuskokonaisuuteen?

Olen ilokseni saanut Opetushallitukselta opetushenkilöstön täydennyskoulutuskokonaisuuden. Rakennetaan nuori vahvaksi – What you focus on will grow käynnistyy syyskuussa 2019 ja kestää vuoden 2020 loppuun.

  • Haluatko opiskella positiivista psykologiaa ja pedagogiikkaa sekä erityispedagogiikkaa? 
  • Pidätkö hyvinvointia tärkeänä asiana koulussa ja sen ulkopuolella?
  • Haluatko osallistua voimavaraperustaiseen pidempään koulutuskokonaisuuteen? 
  • Pidätkö keskusteluista ja vuorovaikutteisesta pienryhmätyöskentelystä kasvotusten ja verkossa?
  • Kaipaatko oman työsi kehittämistä?

Voit hakeutua maksuttomaan koulutuskokonaisuuteen mikäli työskentelet nuorten parissa opetustoimessa yläkoulussa, lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa. Voit olla opettaja, ohjaaja, kuraattori, psykologi, opo, rehtori … kunhan vain kuulut opetustoimen alaiseen henkilöstöön.

Koulutuskokonaisuus muodostuu positiivisesta psykologiasta ja pedagogiikasta nuoruusikään kohdennettuna, ratkaisukeskeisyydestä ja vahvuusperustaisesta erityispedagogiikasta. Kokonaisuus järjestetään samansisältöisenä ja lähes samanaikaisesti neljässä kaupungissa: Oulussa, Joensuussa, Seinäjoella ja Helsingissä. Jokaisen kaupungin koulutusryhmään voi ilmoittautua 25 osallistujaa (yht. 100 osallistujaa). Voit asua ja työskennellä missäpäin Suomea tahansa, kunhan pääset kulkemaan koulutuksen järjestämispaikkaan. 

Koulutuskokonaisuus muodostuu kolmesta eri osiosta (moduulista), joilla kullakin on oma teemansa. Moduulit linkittyvät myös mukavasti yhteen. Koulutusosiot muodostavat johdonmukaisen jatkumon. Osallistuja ilmoittautuu ja sitoutuu kolmen osion kokonaisuuteen (11op). Osioita ei voi siis opiskella yksittäin. Selvitä ystävällisesti ensin työnantajaltasi, onko yli vuoden täydennyskoulutusprosessi kohdallasi mahdollinen. Koulutuskokonaisuuteen kuuluu 6 lähikoulutuspäivää ja 6 verkkokoulutusta (etänä ilta-aikaan). Näiden lisäksi koulutukseen liittyy olennaisena osana välitehtävät, kirjallisuuteen tutustumista sekä aktiivista oman työn kehittämistä koulutuksen sisältöjä hyödyntäen. Koulutuskokonaisuuden verkkokoulutusosuuteen ja -työskentelyosuuteen tarvitset tietokoneen tai padin. Koulutuksessa korostuu myös ryhmän vuorovaikutteisuus, pienryhmätyöskentely sekä yhdessä aiheiden prosessointi ja sitä kautta oman näkökulman laajentuminen kokonaisuuteen. Koulutuskokonaisuudesta saa osallistumistodistuksen koulutuksen päättyessä.

Koulutus on osallistujalle maksuton. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista matkakuluista ja majoituskuluista koulutuspäivinä sekä aterioista koulutuspäivien aikana. Koulutuskokonaisuuden tueksi osallistujan on mahdollista ja hyödyllistä hankkia työnsä tueksi (maksullista) materiaalia kuten tietokirja Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi (PS-kustannus 2019) sekä siihen liittyvät Rakennetaan nuori vahvaksi-toimintakortit.

Osioiden tavoitteet, sisällöt ja muut lisätiedot löydät verkosta www.rakennetaannuorivahvaksi.fi. Ilmoittautuminen alkaa verkossa samaisessa osoitteessa ensi maanantaina 20.5.2019 klo 21.00.

Lämpimästi tervetuloa rakentamaan jokaista nuorta vahvaksi. 🙂

Kirjoittajalta:

Aloita keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *