Erja Sandbergin blogi

Jokainen meistä rakentaa työhyvinvointia!

Usein kuulen sanottavan, että meidän työyhteisössä valitetaan liikaa epäkohdista ilman ratkaisuehdotuksia tai kohdellaan ikävällä tavalla työntekijöitä. Me jokainen ajattelemme, käyttäydymme ja toimimme tietyllä tavalla. Me vaikutamme toisiin ihmisiin, alaisiin, kollegoihin ja esimiehiin. Persoonamme vaikuttavat vahvasti myös työpaikalla, joten persoonallisuuspsykologiset mekanismit toimivat.

Me jokainen rakennamme hyvinvointiamme kaikissa ympäristöissä. Siten työhyvinvointiakaan ei voi annostella kauhalla työyhteisöön vaan me jokainen luomme työhyvinvointimme. Meitä jokaista tarvitaan vahvistamaan ja mahdollistamaan työhyvinvoinnin prosessia.

Positiivisessa psykologiassa on monia näkökulmia, ajattelu- ja toimintatapoja, jotka soveltuvat hyvin työyhteisöön työhyvinvoinnin rakennusaineiksi. Menetelmät alkavat aina itsestä ja omasta hyvinvoinnin prosessista. Tämän jälkeen niitä voidaan laajentaa työyhteisöön ja myös asiakkaisiin, oppilaisiin, potilaisiin tms.

Sinun kannattaa pohtia aluksi:
Mistä oma hyvinvointini muodostuu?
Mikä vaikuttaa vahvistavasti hyvinvointiini ?
Mikä rikkoo hyvinvointiani?
Miten minun sanani vaikuttavat kollegoihini? 
Miten kollegani sanat vaikuttavat minuun?
Millaisiin asioihin itse tartun ja mistä annan palautetta?

Avuksesi jokaiselle aikuiselle ja jokaisen työyhteisön jäsenelle on saatavilla nyt Positiivisen psykologian tehtäväkirja ja -kortit. Saatavilla on myös koulutusta lyhyempänä tai pidempänä prosessissa tiimeille tai koko työyhteisölle.

Löytyvät täältä: https://www.erjasandberg.eu/tuote/positiivisen-psykologian-tehtavakirja-jokaiselle-tyontekijalle-1kpl/

What you focus on will grow!

Kirjoittajalta:

Erja Sandberg
kasvatustieteen tohtori, erityispedagogi
ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja valmentaja

Täältä pääset lukemaan muita blogikirjoituksiani

Aloita keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *